Over ons

Ik ben Kevin, 23 jaar en een grote liefhebber van de grasparkiet. Ik ben dan ook een fervent hobbykweker van de grasparkiet. Het moet van 1999 zijn dat ik bezig ben met het kweken van grasparkieten, met een tussenstop van 2008 tot 2012. In 2009 ging ik op mijn eentje wonen in een appartement, en daar had ik de mogelijkheid niet om grasparkietjes te houden. Sinds 2012 woon ik samen met mijn partner in een huis en dachten we meteen aan een volière, met uiteraard grasparkietjes. Dan heb ik ook niet lang getwijfeld. En tot op vandaag nog steeds betekend dit voor mij méér dan een gewone hobby. Dit is gewoon pure liefde, die nooit zal verroesten!

Het is altijd spannend en fascinerend om te zien welke kleuren uit de jongen zal komen. Zelf vind Ik bont heel fascinerend. Zowel Dominant als Recessief. Andere kleurslagen in mijn bezit zijn: Spangle, Opaline, Cinnamon, Dubbelfactorige Spangles (zien eruit als Creamino, Lutino en Albino), Regenboog, Lutino en normale kleurslagen.

Héél speciaal zijn deze mutaties natuurlijk niet, je komt ze nagenoeg toch vaak tegen, dus zou ik graag ook nog wat specialere mutaties in mijn kolonie toevoegen, zo heb je bijvoorbeeld de grasjes met kuif, Texas Clearbody's en de Lacewing.

Ik kweek vooral met véél liefde met mijn kietjes. Als er iets niet goed gaat, ben ik direct op mijn hoede. Zowel de échte kweker als de beginnende kweker kan bij mij terecht voor de grasparkiet die bij hen past. En uiteraard ook mensen die niet met kweken bezig zijn, maar gewoon kietjes willen houden voor de gezelligheid, die kunnen bij mij terecht!

Ikzelf doe geen handopfok. Ik ben van mening dat het kietje zijn ouders nodig heeft, tot ze uiteindelijk zelfstandig zijn, dat is met ca. 8 weken. Nadien is er nog tijd genoeg om de grasjes handtam te maken. Je moet vooral (soms veel) geduld hebben. En niet opgeven als het een keer een dag wat minder goed gaat. Hier worden de kietjes al van jongs-af-aan in de handen genomen, waardoor ze dus wel een tamme basis hebben. Maar weet dat daar blijvende, intensieve verzorging voor nodig is. Trucjes worden hier niet aangeleerd. Daar heb ik ook de tijd niet voor.

Wat vooral belangrijk is voor mij, is de liefde voor de vogel en hun gezondheid. Dit staat voorop de verschillende kleurmutaties.
Hierbij hoop ik dat jullie 't wat naar jullie zin krijgen op mijn stekje. Ik laat je alleszins mee proeven van onze kweekverslagen en zo vinden jullie ook een overzicht van al mijn kietjes. Ik zou zeggen, have fun en wie wil kan ook onze Facebookpagina en groep liken en volgen. 

Ik ben ook sporadisch actief op het forum "grasparkieten-online" en "Parkietenfun", daar is ook heel wat informatie te vinden:

Klik hier voor naar het forum te gaan van "grasparkieten-online",

Klik hier voor naar het forum te gaan van "Parkietenfun"