In Memoriam

Zoals iedere kweker heeft iedereen spijtig genoeg ook vaak eigen vogels verloren. En dat is hier niet anders. Hier een klein overzichtje van onze overleden vogeltjes.

Alfa

Alfa was een jong uit ons kweekseizoen van 2014. Helaas werd deze knapperd in zijn opgroeiperiode doodgepikt door papa James.

Carèl

Ook Carèl was een jonkie uit het kweekseizoen van 2014. Zij was een mooie jongedama die wat groeiachterstand had, en zo werd verlegd naar pleegmama Valerie. Toen ze uitvloog wou ze af en toe nog in het blok kruipen, maar dat was buiten Valerie gerekend. Ze heeft Carèl toen doodgepikt.

Abra

Abra was stiekem één van mijn favoriete vogeltjes geworden. In een kweekseizoen dat volop bezig was lag hij plots (zonder reden) dood in zijn kooi. Wellicht is hij van iets geschrokken en heeft zijn hartje het begeven. Op 8 maart 2014 was dat.

Luna

Luna was een van onze mooie DF Spangle jongen uit 2014. Toen Luna uitvloog kon mama Valerie het eventjes niet meer aan. En heeft ze (net als in haar vorige ronde met Carèl) Luna doodgepikt. Valerie werd meteen uit de kweek gehaald en gelukkig hebben broer en zus het dan wél overleefd. Spijtig voor Luna, natuurlijk. En voor haar toekomstig baasje, want Luna was al héél vlug gereserveerd.

Yütha

Yütha was onze eerste lutinopop die we in ons bezit hadden, maar toen we haar in de selectie hadden voor een nieuw nestje in de najaarskweek van 2014 (augustus) ging het plots mis. De dag van haar dood hadden we haar nog zien paren met haar mannetje Oliver, en die avond lag ze dood. Misschien legnood, misschien wat anders? Dat was onduidelijk. Alleszins is zeker dat we geen jongen meer kregen van Yütha, we hebben enkel nog Kurby haar zoon die tevens split is aan Ino.

Mash

Op 16 oktober 2014 is ook TOTAAL onverwacht onze Mash gestorven. Wat de aanleg was van haar dood weet ik tot op vandaag nog altijd niet zeker. Al denk ik wel een vermoeden te hebben. Mash was een van de weinige vogels die ik heb, die uit een shop kwam. En daar zullen ze wellicht gelogen hebben over haar leeftijd, zodat ze wellicht eigenlijk al een ouder kietje was. Maar toch doet het niet minder pijn. Ze was een mooie recessief bonte pop, die ik in onze kweek wel goed kon gebruiken. Het ga je goed, Mash!

Belle

Op donderdag 29 januari 2015 hebben we Belle dood aangetroffen in de vliegkooi. Wellicht is ze volledig doodgepikt door Rainbow, want zij zal volledig onder het bloed. Spijtig genoeg verliezen we alweer een eigen kweek popje. Belle was amper 2 jaar oud en heeft een pijnlijke dood geleden. Het ga je goed, lieve Belle!

Milky Way & Coco

Eigenlijk zijn onze Milky Way & Coco niet echt overleden. Maar toch vond ik dat ze hier ook wel passsen. Op woensdag 29 oktober van 2014 hebben we ontdekt dat Milky Way & Coco ontsnapt waren uit de kooi. Ze krijgen elke dag vers voer, dus moet het van de nacht van dinsdag op woensdag zijn gebeurd. Wellicht met het deurtje gespeeld, en eenmaal gevonden hoe het opent, zijn ze wel slim natuurlijk. Erg jammer. En tot op vandaag nog altijd heel veel spijt dat dit kon gebeuren. Hopelijk kunnen we ze ooit nog terugvinden, maar die kans wordt met de dag kleiner! Ik mis mijn 2 lieve ventjes. Hopelijk zijn ze samen nog altijd gelukkig!